Henriette Roland Holstwg 70
2533ST
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3887396

De laatste bekerwedstrijd voordat de competitie begint wordt gespeeld tegen REMO. Deze ploeg heeft tot nu toe nog niet gewonnen dus moeten we deze wel winnen. Met 16 meiden sterk en redelijk wat publiek begonnen we aan de wedstrijd.

We begonnen de wedstrijd niet heel scherp. We kwamen er snel achter dat REMO 4-4-2 speelde maar de rust hadden we nog in het spel gevonden om het uit te spelen. Zo bleven de kansen de eerste minuten een beetje uit. Het spel ging redelijk heen en weer zonder kansen aan beide kanten.

Uiteindelijk hadden we wat meer rust gevonden , leek de coaching wat beter aan te komen en kwamen we er wat vaker uit. Zo verplaatsten we de bal vanuit achter via Suus naar Miran die de bal op haar beurt verlegde naar Jess. Jess zag Naad vrij lopen en wie anders dan Nadine scoort bij ons de 1-0! Deze was nodig en heel lekker. Qua combinaties kregen we de smaak te pakken en kwamen we steeds meer naar voren. Zo had Miran op het midden veel ruimte om aangespeeld te worden. Via Miran kwam de bal ,via een kluts bij de tegenstander, bij Bahar terecht , die de bal vervolgens bij Naad haar voeten kreeg. Naad legde hem klaar en schoot met links de 2-0 binnen. Ook de 3-0 kwam via Miran die Mer zag vrij lopen. Mer bleef rustig en schoof de bal het net in.

De trainers dachten dat Miran wel wat rust verdiende en Kim verving haar op de mid-mid positie. Kim kreeg net als Miran de ruimte en schoot de bal in de diepte naar Ti ,die met haar snelheid een actie maakte voorbij de tegenstander. De bal kwam goed voor, Shar twijfelde geen moment en zette haar hoofd tegen de bal; 4-0! We waren er de eerste helft nog niet klaar mee en bleven lekker voetballen. De bal kwam via Mer bij Anouk terecht die de 5-0 voor de rust er nog even in schoot.

De tweede helft had de tegenstander gewisseld van keeper. Zij stond iets meer voor haar doel dan de keeper van de eerste helft waardoor de meeste diepe ballen niet bij iemand van HPSV terecht kwamen.  Hier moesten we weer even wat meer rust in zien te vinden. Dit werd gevonden met een bal richting Mer die hem op doel schoot, de keeper hield hem tegen maar had de bal niet klem waardoor de bal voor de voeten van Ti kwam die hem binnen schoot; 6-0!  Kort daarna kwam Naad in actie die Kim vrij zag staan; 7-0! Hierna hadden we het lastiger en kwamen we er niet meer echt uit. Er werd veel op doel geschoten en de rust in het spel was ver te zoeken, evenals de concentratie. Remo kreeg nog een mega kans door een verkeerde bal van Daisy die in de voeten van de tegenstander kwam. Gelukkig ging deze naast. Dit was wel even een goede les om onze concentratie weer terug te vinden. Dit duurde even maar uiteindelijk kwamen we weer voorin met de bal. Anouk kwam aan de bal die een goede actie maakte en gelukkig de 8-0 binnen schoot. We gingen weer iets meer combineren en zochten naar de ruimte. Deze werd in de laatste minuten gevonden door Naad die hem diep gaf op Anouk en zo werd de stand 9-0. Langs de kant hoopten we nog heel erg op de 10 maar die kwam er helaas niet meer.

Met een goed gevoel, maar nog genoeg om op te trainen, gaan wij volgende week beginnen aan de eerste competitiewedstrijd.
Om 11.30 uur zal er bij Maasdijk worden afgetrapt én zullen wij na de wedstrijd weer terugkeren naar HPSV voor de derde helft!