2211AV
NOORDWIJKERHOUT
tel. 0252-373533

Het seizoen is weer begonnen! Op zaterdag 12 augustus begonnen de trainingen voor de meeste meiden weer. Een aantal hadden hiervoor nog lekker doorgetraind met de heren. Met 5 nieuwe meiden en onder leiding van Rick en Martin zijn we het seizoen gestart.

Op de training ligt vooralsnog de meeste aandacht op de conditie. Met 15 meiden op papier waren we dus helemaal klaar voor de eerste wedstrijd van het seizoen tegen VVSB, een voor ons nog redelijk onbekende club. Na de bespreking op HPSV zijn we richting Noordwijkerhout gereden. Eenmaal in de kantine kwamen we erachter dat we alle materialen mee hadden, behalve de tenuetas.. Laten we het houden op het "inkomen na de zomerstop". Gelukkig heeft VVSB ons voorzien van reservetenues waardoor wij alsnog aan de wedstrijd konden beginnen! Mooi wit is immers niet lelijk ;)

Wat aan de late kant op het veld en een beetje korte warming-up, zijn we begonnen aan de wedstrijd. In het veld merkte je dat we nog erg aan elkaar moesten wennen in de eerste paar minuten. We waren nog een beetje zoekende en hier en daar was het wat chaotisch. Zo kreeg VVSB in de eerste paar minuten al een grote kans, maar door goed uitkomen van Daisy werd een doelpunt voorkomen. Direct hieropvolgend kwam een kans voor ons: via (nieuweling) Lot werd de bal diep gespeeld op Kel Bakker die hem verder paste naar (nieuweling) Robin. Helaas geen doelpunt. Het spel bleef zo een beetje heen en weer gaan met wat kleine kansen aan beide kanten. Tot na 20 minuten het spel werd verlegd van rechts naar links en Robin de bal kreeg, zij moest even hard werken maar kreeg de bal bij Miran. Zij zag op haar beurt Kim (nieuweling) vrij lopen en stuurde Nadine goed weg. Nadine bleef koel en schoot de bal zo het doel in, 0-1! De eerste helft bleef het verder rustig. Veel kansen aan onze kant die niet werden afgemaakt, voor de trainers misschien een puntje om op te oefenen.

Omdat het in de kleedkamer erg warm was bleven we in de rust lekker op het veld. Na wat aanwijzingen van de trainers en wat speelsters begonnen we aan de 2e helft.

We begonnen redelijk goed. Weer veel kansen aan onze kant die net als in de 1e helft niet werden afgemaakt. Aan onze kant werd af en toe erg goed getikt en bleven we redelijk rustig de kansen afwachten. Zo kwam er een actie van Semra. Via de tegenstander kwam de bal bij Nadine die rustig de 0-2 binnen schoot. Het duurde een tijdje en weer heel veel kansen later was daar weer Nadine. Via een combinatie tussen Kel Bakker en Kim kwam de voorzet van Kel haar voet bij Nadine. 0-3. Hierna kwamen we pas echt los. We speelden rustig over en weer en bleven wachten tot de openingen kwamen. De doelpunten volgden nu iets sneller. Kel Bakker kreeg een diepe bal die hem doorspeelde op Kim die goed opendraaide en hem zo het doel in schoot. 0-4. Hierna was het weer Kim die nu de 0-5 binnen schoot. Een snelle ingooi van Jessy zorgde ervoor dat de tegenstander niet op tijd op de plek stond, waardoor Kim weer kon opendraaien en ze hem zo in de verre hoek over de keeper schoot. In de laatste minuten zag Jess een opening waar Semra in liep (en gelukkig niet buitenspel stond). Semra schoot hem rustig in de hoek, echter zat er een gat in het net waardoor veel dachten dat het geen doelpunt was. Maar de scheidsrechter gaf hem wel, en terecht. 0-6.

Al met al was het weer even wennen om na een lange tijd weer een wedstrijd te spelen met elkaar, maar konden we elkaar ook weer goed vinden. Nog genoeg om op te trainen, maar in ieder geval een goed begin van dit seizoen!

Volgende week de eerste thuiswedstrijd van het seizoen! Om 12:00 uur trappen wij af op Sportpark HPSV tegen VV. Noordwijk VR1.