2533ST
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3887396

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen stond op de planning. Met een graad of 30 was het behoorlijk warm maar met 18 meiden verzamelden we op HPSV. Hier kregen we onze nieuwe inloopshirts, tassen en werd er een teamfoto gemaakt.

Er was afgesproken om elk kwartier een drinkpauze in te lassen i.v.m het weer. Ondanks de hitte waren er nog best wat supporters op de wedstrijd afgekomen die de dames in de schaduw en langs de lijn kwamen aanmoedigen.

De wedstrijd begon niet echt goed, we waren te gehaast aan de bal en hielden weinig rust in het spel. We wilden erg graag naar voren maar met dit weer was dat niet vol te houden. Ondanks de aanwijzingen bij de eerste drinkpauze kregen we na ongeveer 25 minuten de 0-1 om onze oren. Na de tweede drinkpauze kregen we ons spel wat meer op de rit en kregen we iets meer rust. Zo bleef het spel een beetje heen en weer gaan met kansen aan beide kanten.
In de laatste minuten van de eerste helft kregen we rand 16 een vrije trap mee. Suus bleef kalm en schoot de bal heerlijk in de rechterhoek ; 1-1!
De tweede helft begonnen we een stuk sterker. Ik heb geen idee wat Rik en Martin hebben gezegd in de kleedkamer maar het heeft gewerkt.
Zo kreeg Nadine in de eerste paar minuten een vrije trap mee. Deze werd genomen door Suus die een opening zag in de verdediging en passte de bal op Nadine die hem goed aannam en de 2-1 binnen schoot. Even later was het weer Nadine die een doelpunt scoorde. Miranda kreeg de bal op het middenveld en gaf in de ruimte een perfecte steekpass waarna Nadine de 3-1 binnenschoot.
Na de 3-1 bleef het spel aan onze kant redelijk goed lopen. Bij de tegenstander hadden ze erg veel last van de hitte en ze vielen dan ook met bosjes en kramp op de grond. Noordwijk wilde voor de tweede drinkpauze eigenlijk kappen met de wedstrijd, maar wij wilden nog wel even door. We hadden de laatste minuten bijna alleen maar aanvallend kunnen spelen, heel soms kwam de tegenstander er ook nog uit maar werd dit opgelost door de verdediging of Daisy in het goal.
In de laatste minuut kregen we nog een penalty mee door hands van de tegenstander. Miranda bleef ondanks de hitte koel en schoot de 4-1 binnen.

De volgende en tevens laatste bekerwedstrijd van deze ronde staat voor zaterdag 16 september (@HPSV) om 12.00 uur op het programma. Komen jullie de dames wederom supporten ?