Wedstrijdverslag 26 november: DUNO VR1 - HPSV VR1 - HPSV Voetbal

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wedstrijdverslag 26 november: DUNO VR1 - HPSV VR1

Wedstrijdverslag 26 november: DUNO VR1 - HPSV VR1

DUNO VR1

1 - 2

HPSV Voetbal VR1

Competitie

4e klasse 05

Datum

26 november 2022 13:15

Scheidsrechter

P. Pop

Accommodatie

Sportpark Haagsche Dynamiek
Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

“wie wil er elke week een kort verslag over de wedstrijd schrijven?” luidde het in de groepsapp.Sharon bood zich gelijk enthousiast aan. Maar ze had wel een co-schrijfster nodig. En sprak hier direct een voorkeur uit om dit samen met mij te doen. Ik was meteen enthousiast want het werd tijd dat onze literaire hoogstandjes op whatsapp met het grote publiek worden gedeeld. Wat ik mij toen nog niet besefte, is inmiddels keiharde realiteit geworden. Behalve dot Sharon schittert door haar schrijfstijl en humor, schittert zij op zaterdag ook door afwezigheid. Waar het dus eigenlijk op neerkomt is dat ik vanaf deze week jullie wekelijkse columnist ben. 

Ondanks de wat pessimistische instelling vanwege een tekort aan vaste speelsters zijn we het seizoen goed begonnen. Van de 4 wedstrijden hebben we er 3 gewonnen. Maar vandaag is anders. We spelen tegen Duno, het oude team van onze trainer. Dat dit een beladen wedstrijd zou worden werd al snel duidelijk. Bij de poorten van Duno stond een ,normaal koele ,trainer ons met knikkende knietjes op te wachten. Dat we slechts met 12 waren waarvan 1 geblesseerde en 2 invallers hielp zeker niet mee om de zenuwen te onderdrukken. 

In de kleedkamer kregen we een zenuwachtig motiverend praatje. Niet alleen de stand in de competitie maar ook de voorkennis van de trainer bevestigde dat we kwalitatief beter zijn en we deze wedstrijd dik moeten kunnen winnen.
We begonnen de wedstrijd duidelijk sterker en een vrije trap van Suzanne bracht ons op een 0-1 voorsprong. Wat er verder gebeurde die wedstrijd heb ik denk ik verdrongen. Naast dat we geen wissels hadden en sommige dames met een blessure speelden, presteerde vrijwel iedereen ver onder zijn/haar niveau. Er is in de wedstrijd geen moment geweest waarin we door de tegenstander onder druk werden gezet of waarin zij beter waren maar toch slaagde ze erin om de 1-1 te scoren. Niet eens door een mooie uitgespeelde aanval, maar door onze eigen miscommunicatie achterin.
Lang bleef het 1-1 en met het wegtikken van de laatste minuten werd onze trainer steeds fanatieker. Ze hebben hem waarschijnlijk op HPSV nog horen coachen, want voor hem was punten verliezen geen optie. Hoewel vrijwel niemand goed in de wedstrijd zat werden de reserves geraadpleegd om toch met de winst naar huis te gaan. En gelukkig in de laatste 10 minuten scoorde invallen Tessa met haar hoofd de 1-2. 

Na het eindsignaal heerste een gevoel van opluchting, vooral bij onze trainer. De punten zijn binnen, de eer is gered en dat is wat telt.

Dit heeft onze trainer er dan ook nog even goed ingewreven bij de tegenstander door na afloop van de wedstrijd met hun mee te lopen naar de kleedkamer.


Laura

HPSV VR1

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!